Web Analytics Made Easy - Statcounter

مریم فکری: قیمت دلار یک ماه پر افت و خیز را تاکنون گذرانده است. دلار که در اواخر مردادماه امسال به دلیل فضای مثبت برجام، از کانال ۳۱ هزار تومان تا مرز کانال ۲۷ هزار تومان هم رفت، امروز به دلیل تغییر فضای مذاکرات وین، دوباره وارد فاز صعودی شده است. گزارش‌ها نشان می‌دهد که در حال حاضر هر دلار آمریکا در بازار در حدود ۲۹ هزار و ۸۴۰ تومان است و تنها در سه روز گذشته، رشدی در حدود ۱۴۰ تومانی را تجربه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کارشناسان و تحلیلگران اقتصادی معتقدند که قیمت دلار در این روزها وابسته به روند مذاکرات هسته‌ای است و هر گفت‌وگو و خبری، بر روند قیمت دلار اثر می‌گذارد. آنچه فعلا مشهود است، این‌که بازار ارز فعلا در حال رصد شرایط است.

فعالان بازار ارز هم عنوان می‌کنند؛ به دلیل مشخص نبودن نتایج مذاکرات هسته‌ای، خریداران و فروشندگان حاضر نیستند که ریسک سنگینی بکنند و سعی می‌کنند با احتیاط از نوسانات محدود بازار به سود خود استفاده کنند.

بخش زیادی از معامله‌گران نیز در شرایط کنونی حاضر به خرید و فروش در بازار نیستند و بیشتر در انتظار عبور بازار از وضعیت ابهام هستند.

دست صرافی‌ها در خرید و فروش ارز باز شد

در این شرایط، اما کامران سلطانی‌زاده، دبیرکل کانون صرافان در گفت‌وگو با خبرگزاری خبرآنلاین درباره وضعیت بازار ارز می‌گوید: از ماه‌های گذشته به دلیل باز شدن دست صرافی‌ها در خرید و فروش ارز، یک مقدار بازار روند نزولی به طور طبیعی به خود گرفته است.

وی می‌افزاید: در حال حاضر خیلی از فروشنده‌های ارز می‌توانند ارز خود را به صرافی‌ها بفروشند؛ مثل صادرکنندگان عمده و مردم نیز نیاز خود را از صرافی‌ها برطرف کنند.

وی تاکید می‌کند: علت کاهش نرخ ارز هم همین ورود صرافی‌ها به چرخه معاملات توافقی بود که براساس تصمیم بانک مرکزی اتفاق افتاد و تصمیم به‌جایی هم بود.

بیشتر بخوانید: قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۹ شهریور ماه/ بازار طلا و سکه پیشروی کرد

قیمت طلا، سکه و ارز امروز ۱۰ شهریور ماه/ بازار طلا و سکه عقب نشست

نوسانات نرخ ارز تا کجا ادامه دارد؟

دبیرکل کانون صرافان در ادامه درباره نوسانات نرخ ارز گفت: همان‌طور که می‌دانید نوسان ارز بسیار با شاخصه‌های سیاسی ارتباط دارد؛ تا جایی که طی هفته‌های گذشته شاهد بودیم دلار تا نزدیک کانال ۲۷ هزار تومان هم رفت.

وی می‌افزاید: این کاهش به دلیل تحولات سیاسی و مذاکرات وین اتفاق افتاد، اما پس از آن به دلیل این‌که برجام به هاله‌ای از ابهام رفت و مذاکرات طولانی شد، یک مقدار بازار واکنش منفی نشان داد. اما در کل در ۲ ماه گذشته بازار با ورود صرافی‌ها به معاملات توافقی، ثباتی را پیدا کرده است و در این ثبات هم بین یک تا ۳ درصد نوسان طبیعی است.

دبیرکل کانون صرافان عنوان می‌کند: در حال حاضر به جهت این‌که ابهام در برجام به وجود آمده، دوباره قیمت‌ها در کانال ۲۹ هزار تومان قرار گرفته است. اما یک خبر خوش این است که صرافی‌ها و بانک مرکزی تقریبا بازار را به دست گرفته‌اند و بازار ارز در خدمت بانک مرکزی و مدیریت بانک مرکزی است.

سلطانی‌زاده در پاسخ به این پرسش که فکر می‌کنید دلار در این نوسانات در کانال ۳۰ هزار تومان قرار می‌گیرد؟ می‌گوید: به طور طبیعی بحث‌های سیاسی به جهت اثراتی که می‌گذارد، حدود یک تا ۳ درصد روی بازار اثر خواهد داشت. ولی فعلا با توجه به این‌که نتایج مذاکرات قطعی نشده، دلار باز هم در کانال ۲۹ هزار تومان باقی مانده است. این نشان می‌دهد که باز هم مردم به نتایج برجام امیدوار هستند.

مذاکرات به نتیجه نرسد، چه اتفاقی برای دلار می‌افتد؟

وی در پاسخ به این پرسش که آیا ارزیابی‌ای دارید که اگر مذاکرات وین به نتیجه نرسد، نرخ دلار تا کجا بالا می‌رود؟ می‌گوید: اگر خاطر داشته باشید، قبل از مذاکرات در مردادماه، دلار در کانال ۳۱ هزار تومان قرار داشت. این نشان می‌دهد که نتایج برجام و به ثمر رسیدن و نرسیدن آن، خیلی روی روند بازار داخلی اثر ندارد.

دبیرکل کانون صرافان تصریح می‌کند: ما چند سال است که این روند را می‌گذرانیم و عملا می‌شود گفت که اقتصاد کشور با تحریم‌ها سازگار شده و می‌تواند مشکلات خود را با وجود تحریم‌ها دنبال کند و خیلی هم بحث برجام روی نوسانات نرخ ارز تاثیر چندانی ندارد.

سلطانی‌زاده در پاسخ به این پرسش که قیمت کنونی دلار در بازار، قیمت واقعی دلار است؟ خاطرنشان می‌کند: بله، این نرخ واقعی دلار است.

۲۲۳۲۲۵

کد خبر 1668900

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: ارز بازار طلا و ارز دلار صرافی بانک مرکزی جمهوری اسلامی کاهش قیمت ها دبیرکل کانون صرافان مذاکرات وین هزار تومان بانک مرکزی بازار ارز صرافی ها نرخ ارز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۹۰۳۰۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کاهش قیمت دلار در راه است؟

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین،روند شاخص ارزی در تعطیلات هفته قبل برخلاف گذشته کاهشی بود. به‌طور معمول در روزهای تعطیل و نیمه‌تعطیل فعالان افزایشی با استفاده از عمق کم معاملات اقدام به رشد نرخ ارز می‌کنند، اما در چند روز گذشته این اتفاق رخ نداد و نرخ فردایی دلار کاهشی ثبت شد. همچنین در روزهای اخیر انتشار یک خبر جدید از سوی سازمان امور مالیاتی نیز احتمال بازگشت رونق به بازار طلا را افزایش داد.

دنیای اقتصاد نوشت:روند معاملات فردایی دلار در بازار تعطیل روز شنبه کاهشی بود. به عقیده برخی از کارشناسان میل بازار ارز غیررسمی به افت قیمت است. پس از تخلیه هیجانات و ریسک‌های سیاسی بازار در هفته‌های اخیر نرخ ارز غیررسمی دچار یک افت قیمت چشمگیر شد. به‌طور مثال قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که برای ساعاتی در کانال ۷۰ هزار تومانی قیمت خورده بود تا رقم ۶۰ هزار و ۶۰۰ تومان کاهش یافت. این افت قیمت چشمگیر سبب شد برخی از فعالان ارقام پایین‌تر را نقطه ورود مناسب جهت خرید دارایی تلقی کنند و در نتیجه یک تقاضای جدید وارد بازار شد. پس از ورود تقاضای مذکور شاخص‌های ارزی دچار اصلاح نرخ شدند و قیمت دلار آزاد مجددا به کانال ۶۲ هزار تومانی بازگشت. اما مشاهدات به عمل آمده از روند معاملات این ارز گویای آن است که نرخ به سطوح قیمتی پایین‌تر میل می‌کند. عمدتا در روزهای تعطیل، معامله‌گران خرد با استفاده از غیبت معامله‌گران کلان اقدام به رشد نرخ در بازار فردایی می‌کنند. اما این در حالی است که در روز شنبه نه تنها این اتفاق صورت نگرفت، بلکه نرخ‌های فردایی از آخرین نرخ نقدی هفته گذشته نیز پایین‌تر ثبت شد. به عقیده برخی از تحلیلگران کاهش ریسک‌های سیاسی در کنار وجود سیگنال‌هایی از بهبود شرایط منطقه سبب شده تا چشم‌انداز نرخ ارز برای برخی از فعالان بازار با ثبات یا کاهشی باشد. گفتنی است که هر برگ اسکناس دلار در بازار غیررسمی روز پنج‌شنبه با حدود ۱۵۰ تومان کاهش نسبت به نرخ روز چهارشنبه در رقم ۶۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. این در حالی است که نرخ ارز مذکور در بازار فردایی روز شنبه در بازه قیمتی ۶۱هزار تا ۶۱ هزار و ۵۰۰ تومان ثبت شد.

طلافروشان کوتاه می‌آیند؟
در روز پنج‌شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه سازمان امور مالیاتی کشور در اطلاعیه‌ای فرآیند ثبت صورت‌حساب الکترونیکی را شفاف‌سازی کرد. به گزارش روابط عمومی سازمان امور مالیاتی کشور؛ «در راستای تسهیل تکالیف مودیان مالیاتی، مودیانی که ملزم به صدور صورت‌حساب الکترونیکی شده‌اند از جمله مودیان طلا و جواهر، اختیار دارند از طریق ثبت صورت‌حساب در سامانه مودیان یا سایر سامانه‌های دولتی از جمله سامانه جامع تجارت صورت‌حساب‌های خود را ارسال نمایند. بدیهی است در صورت ارسال صورت‌حساب از طریق سامانه جامع تجارت و دریافت تاییدیه ثبت آن در سامانه مودیان (تاییدیه مذکور در سامانه جامع تجارت نیز قابل نمایش است)، در اجرای تبصره ۳ ماده ۸ قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مودیان الحاقی طی ماده (۶) قانون تسهیل تکالیف مودیان نیازی به ثبت مجدد صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان توسط مودی نخواهد بود.»

در هفته‌های اخیر بازار طلای کشور شاهد واکنش منفی فعالان این صنف نسبت به الزام ثبت صورت‌حساب‌های خود در سامانه‌های دولتی بود. این واکنش منفی در مواردی به شکل اعتصاب و ممانعت معامله‌گران از فروش طلا نمایان شد. حال به‌نظر می‌رسد سازمان امور مالیاتی با هدف تسهیل کار معامله‌گران اقدام به انتشار این اطلاعیه کرده است. باید دید در روزهای پیش‌رو فعالان بازار طلا نسبت به این اطلاعیه چه واکنشی نشان خواهند داد و آیا بازار طلا به ‌سازوکار عادی خود بازخواهد گشت یا خیر؟

۲۲۰

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902911

دیگر خبرها

  • بازگشت دلار به کانال ۵۹هزار
  • اتحاد دلاری در کانال ۶۰ هزار
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • سرک دلار به کانال ۶۰
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • آخرین تلاش‌های دلار تلگرامی برای حفظ حمایت ۶۰
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • کاهش قیمت دلار در راه است؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست