Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار  نبض بازار گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در اولین هفته مهر 1400 تمامی بازار های مالی روند صعودی را در پیش گرفته بودند و در این بین بازار بورس گوی سبقت را  از دیگر بازار های مالی ربود. بازار سرمایه در این هفته حدود 3/7 درصد رشد مثبت را تجربه کرد.

در نمودار زیر روند بازار سرمایه را در هفته قبل مشاهده می کنید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  دلار بیشتر از یورو افزایش نرخ را تجربه کرد   در این هفته بازار ارز تحت تاثیر  اخبار منفی سیاسی قرار گرفت  و روند صعودی را  در پیش گرفت که البته دلار تاثیر بیشتری نسبت به یورو پذیرفت و حدود 3 درصد رشد کرد و از رده قیمتی 28 هزار تومان در بازار آزاد عبور کرد همچنین  یورو نیز 0/6 درصد در این هفته افزایش قیمت داشت و در کانال 32 هزار تومانی در بازار آزاد قرار گرفت.    در نمودار زیر روند قیمت دلار  را در هفته قبل مشاهده می کنید.       افزایش نرخ ارز بر بازار طلا و سکه تاثیر گذاشت    افزایش قیمت ارز  سبب شد سیگنال روند صعودی نرخ به بازار سکه و طلا  هم منتقل شود به طوری که در هفته گذشته هر گرم طلای 18 عیار حدود 1/1 درصد افزایش قیمت را تجربه کرده است همچنین هر قطعه سکه طرح جدید در این هفته حدود یک درصد به ارزش آن افزوده شده است.   در نمودار زیر روند قیمت طلای 18 عیار را در هفته قبل مشاهده می کنید.   

بیشتر بخوانید:

دلار در پاییز ۱۴۰۰ ارزان می شود؟ قیمت سکه و طلا وابسته به نرخ ارز است

محمد کشتی آرای نایب رییس دوم اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با خبرنگار نبض باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت بازار طلا و سکه در روزهای آینده گفت: بازار طلا و سکه در هفته گذشته همچنان با رکود همراه بود و به دلیل افزایش نرخ ارز روند صعودی داشت. متغیرهای وابسته به نرخ طلا و سکه زیاد است، مهمترین آن اونس جهانی و نرخ ارز است که پیش بینی قیمت آن ها در روزهای آینده بسیار مشکل است . 

کشتی آرای  در ادامه با پیش‌بینی قیمت‌ها طی هفته دوم مهر ماه بیان کرد: باتوجه به روند کاهشی اونس جهانی طی روز‌های گذشته و نبود تقاضا برای مصنوعات طلا و سکه، اگر روند صعودی دلار متوقف شود در هفته دوم مهر ماه شاهد افت قیمت‌ها در بازار طلا خواهیم بود.

دلار به 30 هزار تومان خواهد رسید!

مهدی جانجان کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار نبض باشگاه خبرنگاران جوان درباره وضعیت بازار ارز  در روزهای آینده گفت: نرخ ارز تابعی از اتفاقات سیاسی و اقتصادی است. کشور زمانی که وارد یک بحران طبیعی بشود ممکن است نرخ ارز دچار نوساناتی بشود اما زمانی که کشور وارد بحران اقتصادی شود سبب می شود نرخ ارز تغییرات بیشتری دارد از طرف دیگر انواع تنش  های سیاسی و اقتصادی، تاثیر خود را بر نرخ ارز می گذارد.

او افزود: اخبار منفی در نرخ ارز تغییراتی را ایجاد خواهد کرد اما این فرآیند زودگذر خواهد بود.

این کارشناس اقتصادی بیان کرد: نا گفته نماد برخی افراد و دلالان از این اخبار منفی سوءاستفاده می کنند و توازن بازار ارز را برهم می زنند از  طرف دیگر به دلیل تحریم ها محدودیت های اقتصادی و ارزی ، در واقع به دلیل مدیریت نادرست منابع ارزی شاهد این چنین نوسان های شدید در برخی  از زمان ها خواهیم بود. 

او افزود: کمبود ارز در  بازار خود  باعث افزایش قیمت آن می شود.  وقتی توازن عرضه و تقاضا برهم بخورد و سمت عرضه در بازار تضعیف شود قمیت ارز افزایش می یاید لذا برای تعادل آن اقدام به ارز پاشی می شود تا نرخ ارز بالاتر نرود که این امر راه حلی کوتاه مدت است و با این ارز کالایی مبادله نمی شود.

جانجان تصریح کرد:با توجه به میزان  محدود ارز در کشور قیمت آن می تواند رشد کند و امکان دارد وقتی که نرخ دلار از کانال 28 هزار تومان عبور کند با شرایط موجود نرخ ارز مجدد رشد کند و تا کانال 30 هزار تومان در آینده برسد . 

افزایش نرخ دلار سبب افزایشی شدن ارزش معاملات سهام ها  می شود

همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که وضعیت بورس در هفته پیش رو به چه صورت خواهد بود؟، اظهار کرد: شاخص کل و شاخص هم وزن هر دو در سطح حمایت خوبی قرار دارند. به جز این نکته، نرخ دلار نیز در چند روز اخیر رشد داشته که خود یک انگیزه ای برای خرید سهام و افزایشی شدن ارزش معاملات است.

او بیان کرد: طی دو هفته اخیر ارزش معاملات بسیار کاهش یافته و ترس بر بازار سرمایه قالب شده است. اما احتمالا طی هفته آتی، بورسی با روندی متلاطم داشته باشیم.

کارشناس بازار سرمایه افزود: لازم به ذکر است در هفته‌ای که گذشت وضعیت تک سهم ها مناسب بود. انتظار می‌رود در هفته آتی نیز روند شاخص هم وزن که نشانگر دقیق‌تری از رشد و کاهش شرکت‌های کوچکتر بازار است مثبت و صعودی باشد.

دارابی در پاسخ به این پرسش که، چه عواملی در هفته آتی بر روی روند بازار سرمایه موثر است؟ گفت: وضعیت بازارهای جهانی، نرخ دلار، تنش‌های سیاسی و گزارش های شهریور ماه که در حال تکمیل و ارسال بر روی سامانه کدال است می‌توانند از عوامل موثر بر روند آتی بازار باشند.

او بیان کرد: همچنین در روز چهارشنبه مقام معظم رهبری نامه ممنوعیت واردات لوازم خانگی را به دولت ارسال کردند که خبر بسیار مهمی است برای صنایع لوازم خانگی است. صنعتی که بسیاری از شرکت‌ها و کارخانجات آن در سال های گذشته به دلیل واردات بی رویه ورشکسته شده بودند.

این کارشناس بازار سرمایه به صنایع پیشتاز هفته آتی اشاره کرد و گفت: صنایعی همچون فلزات اساسی، پتروشیمی، معدنی‌ها و لوازم خانگی می‌توانند پیشرو بازار در هفته پیش رو باشند.

در پایان باید عنوان کنیم که بازار سرمایه در هفته آتی باید با عوامل مثبت و منفی گوناگونی دست و پنجه نرم کند که هر کدام به سهم خود می‌توانند باعث رشد یا کاهش شاخص‌های بورس شوند. از پایین بودن ارزش معاملات گرفته تا افزایش نرخ دلار و گزارش‌های ماهانه و ۶ ماهه شرکت‌ها، که می‌توانند بازار را تحت تاثیر قرار دهند. عواملی که میزان اثرگذاری آن‌ها را تنها گذر زمان مشخص خواهد کرد.

انتهای پیام/ 

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: قیمت سکه قیمت ارز بازار بورس بازار سرمایه روند صعودی هزار تومان افزایش نرخ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۶۳۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

به گزارش صدای ایران از تجارت‌نیوز، قیمت دلار در دو هفته ابتدایی اردیبهشت، مجموعاً ۴۶۰۰ تومان کاهش ارزش پیدا کرده است. روند نزولی قیمت اسکناس آمریکایی با فروکش کردن زمینه‌های تنش نظامی میان ایران و اسرائیل آغاز شد. دلار طی هفته‌های اخیر با افت پلکانی در کریدور ششم عقب‌نشینی کرد و حتی در کف کریدور ششم نیز معامله شد. در آخرین معامله نقدی روز پنجشنبه دلار در پله هفتم از کانال ابتدایی کریدور ششم به کار خود پایان داد.

اخبار سیاسی سیگنال مساعد به بازار‌ها داد

موضوع سفر محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به عربستان و اظهار امیدواری مسئولان مربوطه نسبت به این سفر، روند کاهشی قیمت دلار را در بیشتر روز‌های هفته گذشته رقم زد. از سوی دیگر احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد، روز چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت با انتشار تصویری از جلسه با همتای عربستانی خود اعلام کرد: «گفت‌وگوی بسیار سازنده‌ای انجام شد و فیصل ابراهیم با هر پنج پیشنهاد ایران موافقت و بر تدوین نقشه راه همکاری‌های اقتصادی بخش دولتی-خصوصی و سرعت در اجرای آن تاکید کرد.»

این اظهارات، جو مثبتی در میان معامله‌گران ایجاد کرد؛ علاوه بر آن برخی فعالان اقتصادی این رخداد‌ها را کورسوی امیدی برای کاهش فشار‌های اقتصادی و ارزی تعبیر می‌کنند و امیدوارند آینده بهتری در پرتو تعاملات منطقه‌ای در انتظار تهران باشد.

از سوی دیگر، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، هفته گذشته اعلام کرد «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی از ششم تا هفتم ماه مه (۱۷ تا ۱۸ اردیبهشت) برای دیدار با مقامات بلندپایه ایرانی به ایران سفر می‌کند.

خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟

در همین راستا معامله‌گران کاهشی بازار امید دارند در هفته سوم اردیبهشت اسکناس دلار به کریدور ۵۰ هزار تومانی برگردد؛ اما به نظر می‌رسد سیگنال‌هایی که روانه بازار می‌شود تاثیری یکی دو روزه در بازار دارند. کارشناسان اقتصادی کف قیمت دلار را محدوده ۵۱ تا ۵۲ هزار تومانی می‌دانند. آنها معتقدند با وجود اینکه نهاد سیاست‌گذار تلاش دارد قیمت دلار به پله‌های بالاتر کریدور ۵۰ هزار تومانی ورود نکند، اما تمایلی نیز به برگشت به کانال ۴۰ هزار تومانی ندارد.

درهم در کانال ۱۶ هزار تومانی بسته شد

قیمت درهم روز پنجشنبه ۱۴ اردیبهشت بدون تغییر و با قیمت رقم ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومانی معامله شد. تتر روی رقم ۶۱ هزار و ۹۰۰ تومانی ایستاد.

قیمت پوند انگلیس در آخرین معامله هفته گذشته با کاهش ۲۰۰ تومانی روی رقم ۷۷ هزار و ۱۰۰ بسته شد. یورو نیز روز پنجشنبه در کف کانال ۶۶ هزار تومانی به کار خود پایان داد.

گفتنی است اسکناس و حواله دلار در دو روز پایانی هفته گذشته تغییر قیمت نداشتند. اسکناس دلار با رقم ۴۴ هزار و ۳۱۴ تومان و حواله دلار با رقم ۴۱ هزار و ۳۷۶ تومان عرضه شد.

دیگر خبرها

  • شاخص کل بورس به روند صعودی باز خواهد گشت؟ + فیلم
  • پیش‌بینی فعالان بازار از قیمت طلا و ارز در روزهای آینده/ منتظر این قیمت‌ها در بازار باشید
  • بازگشت دلار به کانال ۵۹/دلار تلگرامی خریدار ندارد
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز
  • حکمرانی آرامش در بازار طلا و ارز/ قیمت‌ها ریزشی شد
  • پیش‌بینی جدید مشاوران املاک از قیمت مسکن در ماه‌های آینده/ الان خانه بخریم یا نخریم؟
  • پیش‌بینی بورس در هفته سوم اردیبهشت ۱۴۰۳/ پیشتازی فولادی‌ها و پالایشی‌ها در این هفته
  • پیش بینی قیمت دلار ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ / خواب کاهش دلار تعبیر می‌شود؟
  • نرخ‌گذاری دلار کانال‌های تلگرامی در روز تعطیل/ خرید و فروشی نیست
  • شیب تند کاهش قیمت خودرو در بازار / ریزش سنگین پژو پارس